Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Ordens ursprung" by Bo Bergman * Book PDF Kindle ePub Free

Ordens ursprung

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Ordens ursprung
  • Author : Bo Bergman
  • Release Date : January 13, 2007
  • Genre: Dictionaries & Thesauruses,Books,Reference,
  • Pages : * pages
  • Size : 2988 KB

Description

Ordens ursprung (2007) Àr en modern och rolig ordbok som visar vilken ordskatt svenska sprÄket rymmer. Det Àr en ordbok som leder oss tillbaka till ursprunget.

Ordens ursprung tar upp över 2 000 enskilda ords och uttrycks historia, anvÀndning och betydelse. Den vÀnder sig till alla som har intresse för det svenska sprÄket och Àr i sitt slag den omfÄngsrikaste etymologiska ordbok som getts ut i Sverige pÄ tjugofem Är.

I Ordens ursprung beskriver Bo Bergman var orden uppstod, hur lÀnge de funnits i det svenska sprÄket och hur deras betydelse förÀndrats över tiden. HÀr samsas gamla ord med nya, vackra ord med svordomar, vardagliga ord med mode-, slang och fackuttryck.

Artiklarna Àr alfabetiskt ordnade och skrivna i en berÀttande ton som gör det bÄde enkelt och lustfyllt att anvÀnda boken. Utöver dessa innehÄller boken ett hundratal kortartiklar om vanliga ordbildningselement (som anti-, meta- och -het). För att lÀsaren ska fÄ upp ögonen för vilka ord som Àr slÀkt med andra finns det korshÀnvisningar mellan ord som har en gemensam bakgrund.

Bo Bergman, född 1938, har under mer Àn trettio Ärs tid arbetat som journalist och sprÄkvÄrdare pÄ Sydsvenskan. För sin sprÄkvÄrdargÀrning har han tilldelats mycket prestigefyllda pris av bÄde SprÄkrÄdet och Svenska Akademien.

E-TIPS! Programmet eller appen som du anvÀnder för att lÀsa e-böcker pÄ din lÀsplatta, surfplatta, telefon eller dator har sannolikt en inbyggd sökfunktion. AnvÀnd den för att Ànnu snabbare slÄ upp orden du söker i boken!


Ebook Free Online "Ordens ursprung" PDF ePub Kindle